Robię sobię dużą kawę i siadam do komputera. Wzdycham ciężko, bo wiem, że to nie będzie łatwe. Wybrać jeden komentarz w konkursie urodzinowym… wydaje się to niewykonalne.
Za oknem co prawda świeci słońce ale jest -11C. „Świetnie, trudno” – mamy koniec marca a zima wcale nie zamierza sobie pójść. Biorąc pod uwagę moją wrodzoną niechęć do śniegu i zimna, taka aura nie ułatwia mi zadania.
Mam co prawda zrobiony plan działań kuchennych przedwielkanocnych ale umówmy się – kiedy na balkonie leży circa 30cm śniegu, jakoś zupełnie nie czuję żeby to był czas na paschę.
Wracając do konkursu – dziękuję wszystkim, którzy wzięli w nim udział. I – nie mniej – wszystkim, którzy przez te 2 lata tu zaglądają, komentują, no i… pieką i gotują ze mną. Fajnie, że jesteście!
Najczęściej komentowaliście przepisy na:
– ciasto czekoladowe z masą sernikową i malinami
– muffinki ze smażonymi jagodami
– muffinki z budyniowym nadzieniem
Po długim namyśle wybrałam komentarz Aleksandry Filipowskiej, która skomentowała przepis na galaretkę z surowych porzeczek. Proszę o maila z adresem, na który mam wysłać nagrodę.
Czakałam, czekałam.. Nic nie wygrałam, chociaż się rozwiązania w końcu doczekałam 😉
Może następnym razem się uda? 🙂
Właśnie wymieszałam ciasto na muffinki z budyniowym nadzieniem… i pojawił się problem. Jak długo i w jakiej temperaturze je piec?
Temp. 175C – czas 25-35 min. (sprawdzać patyczkiem)