Przede wszystkim dziękuję wszystkim, którzy w konkursie wzięli udział. Zdaje sobię sprawę, że nie był prosty – wymagał zrobienia czegoś ‚extra’ a nie tylko kliknięcia ‚lubię to’ czy zostawienia komentarza więc tym bardziej doceniam każde zgłoszenie konkursowe, które wpłynęło na moją skrzynkę pocztową.
Przepraszam za opóźnienie w ogłoszeniu wyniku – z wszystkich nadesłanych prac wybrałam 7 najbardziej interesującym i wraz z opisem czego dotyczyło wyzwanie (zgodnie z tym, co dostałam od Was w mailach) przesłałam do fotografa Matta Armendiraza, którego książka jest nagrodą w konkursie (wywiad z Mattem – autorem ‚Fotografii kulinarnej dla blogerów’ tutaj).
Ze względu na jego napięty grafik (aktualnie podróżuje w związku ze zleceniem fotograficznym po Brazylii) minęło więcej czasu, niż przewidywałam na wybraniu zdjęcia, które chcemy nagrodzić.
Wybrane przez nas zdjęcie nadesłała p. Agnieszka z takim opisem:
„Uważam, że fotografia słodyczy jest dużo prostsza niż fotografia innych dań. Często ciasta same się bronią misternie przygotowanymi dekoracjami bądź świeżymi owocami. Dlatego postanowiłam spróbować sfotografować coś co nijak ma się do tej deserowej finezji. Gdy przeszukiwałam kuchnię w moje ręce wpadł czosnek. Postanowiłam, że zrobię mu zdjęcie takie, że jak ktoś na niego spojrzy to się w nim zakocha. No cóż, jak ma być romantycznie to tylko w jasnej aranżacji, przy popołudniowym, delikatnym świetle i małą głębią ostrości. ”
Komentarz Matta na temat tego zdjęcia:
„Why I picked it: This photo captures a mood, not to mention how technically beautiful it is. Amazing light, a wonderful detail and sense of place, this is simply a beautiful photo on every level.”
Nagrodą jest książka, której recenzję możecie przeczytać tu: Fotografia kulinarna dla blogerów
Panią Agnieszkę proszę o kontakt i podanie danych adresowych. Gratulujemy!
wielkie gratulacje 🙂 dla wszystkich
Dziękuje za wyróżnienie mojego „romantycznego czosnku”, a wszystkim pozostałym uczestnikom gratuluje pięknych zdjęć. Wieczorem napiszę więcej w mailu :).